Paradajz paprika se najčešće koristi za zimnicu. Paprike su svakako u jeku sezone, možete birati one koje volite.
Kod mene je danas na meniju paradajz paprika sa sirom.
Paradajz paprika sa sirom, sastojci:
- 200 g sira
- 1 jaje
- po ukusu: so, biber, origano.
- 15 manjih paradajz paprika
- 50 g trapista
- ulje po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
Paprike izdubite – očistite od semenki.
Sir i jaje umutite i začinite po ukusu.
Napunite paprike – stavljajte po 1 kašičicu fila.
Napunjene paprike premažite uljem i poređajte u pleh u koji ste sipali malo vode.
Pospite ih rendanim trapistom.
Pecite ih oko pola sata.
Napomene:
Pomenute začine ne morate koristiti ukoliko ih ne volite.
Ako je sir malo mekši, dodajte 1-2 kašike griza.
Ili ako niste ljubitelj sira (jao ja npr.) birajte mekši (sitan ili krem) sir i dodajte malo više griza.
Paradajz paprika sa sirom se može poslužiti uz sezonsku salatu.
Danas sam se odlučila za bruskete sa svežim paradajzom i peršunovim listom.
Birala sam manje paprike, a vi možete puniti one koje želite.
Ako treba da biram između paprike i sira, uvek biram papriku.
Iz tog razloga više volim da napunim manje i mesnatije paprike jer u tom slučaju ukus paprike dominira.
Prijatno!
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.