Paradajz salata se može napraviti na više načina. U zavisnosti od toga koji ukus volite da osetite pored paradajza, možete izabrati prateće sastojke.
Ako mene pitate, paradajz uvek mora da bude dominantan. Čeri paradajz, mocarela, bosiljak i badem…
Paradajz salata sa bosiljkom, sastojci:
- 300 g paradajza po izboru
- 1/2 šake badema
- 1 šaka listova bosiljka
- 5-6 kuglica mocarele ilinekog drugog sira
- 1 kašičica ulja
- so i biber
Priprema:
Paradajz isecite na manje komade (ako koristite čeri, ne morate ga seći).
Badem i listove bosiljka iseckajte u seckalici.
Sjedinite sve sastojke – paradajz, smešu od bosiljka i badema, dodajte mocarelu, ulje, so i biber.
Ovako pripremljena salata se može poslužiti uz neko jelo ili jesto samo sa pecivom.
Preporučujem pletene kifle sa ruzmarinom. Bosiljak mi je uvek na dohvat ruke.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.