Baked feta pasta (pasta/testenina sa feta sirom i čeri paradajzom) je „zapalila“ društvene mreže. Izvesno vreme je jako popularna.
Priprema je vrlo jednostavna, pa preporučujem da je napravite. Osnovni sastojci su: testenina, feta sir i čeri paradajz.
Začine prilagodite ukusu.
Pasta sa feta sirom i čeri paradajzom, sastojci:
- 400 g testenine po izboru
- 300-400 g čeri paradajza
- 300-400 g feta sira
- 3 kašike ulja (po izboru)
- 2-3 čena belog luka
- po ukusu: so, biber, origano, bosiljak, peršunov list…
- 40 g rendanog parmezana
- masline, kapari
Priprema:
Čeri paradajz i feta sir stavite u pleh. Prelijte uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i začinite po ukusu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Testeninu skuvajte prema uputsvu sa pakovanja. Kada se feta sir i čeri paradajz ispeku, izmešajte sve sastojke – izgnječite.
Dodajte testeninu, sjedinite i doterajte ukus začinima po potrbi.
Prilikom služenja, pospite parmezanom, dodajte masline, kapare, začinsko bilje…
Napomene:
U nedostatku čeri paradajza, možete koristiti onaj koji imate.
Količine feta sira i paradajza prilagodite ukusu – možete staviti više ili manje. Isto se odnosi i na začine.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.