Za društvo i slavlja, ukusne i nestanu za tren.
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 3 dl mlake vode
- 550 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 šaka seckanih maslina
- 1 šaka seckane paprike
- 1/2 šake seckanog sušenog paradajza
- 1/2 šake rendanog parmezana
- 1 kašičica origana (po želji, bosiljak i žalfija)
Priprema:
Kvasac, šećer, malo brašna i mleka razmutite i ostavite da kvasac „proradi“.
Potom umesite glatko testo od preostalih navedenih sastojaka.
Dobro ga upakujte kako se ne bi sušilo i sačekajte da duplo naraste.
Oblikujte štanglice željene veličine.
(Ja sam od ove količine napravila 30 štanglica.)
Pecite ih 10-tak minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.