Nisam ljubitelj hrane u kojoj ima vina. Ali ova kombinacija mi se dopala – crno vino i ruzmarin.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike ulja
- 400 g šampinjona
- 1 kašičica aleve paprike
- 1/2 kašičice mlevenog ruzmarina
- 1/2 kašičice mrvljene ljute paprike
- 1/4 kašičice mlevenog bibera
- 1 čen belog luka
- 1 lovorov list
- 1 kašičica soli
- 1 dl poluslatkog crnog/crvenog vina
Za knedle:
- 1 veće jaje
- 1 kašika griza
- 2 kašike brašna
Priprema:
Na vrelom ulju pržite rni luk, sitno iseckan, dok lepo ne porumeni. Dodajte alevu papriku i iseckane šampinjone. Umutite jaje sa brašnom i grizom.
U šampinjone dodajte 2 dl vode, kada provri, pomoću kašičice oblikujte knedlice i spuštajte u paprikaš. Dodajte sve ostale navedene sastojke i krčkajte desetak minuta.
Po želji, u paprikaš možete dodati malo brašna – zapržiti ga. Na isti način možete pripremiti paprikaš od bilo kog mesa.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.