Pljeskavice od krompira – posne i ukusne. Ne morate ih pripremati samo tokom posta već kada god poželite.
Ukoliko volite da eksperimentišete, igrajte se kombinacijama začinama.
Neophodni sastojci:
200 g očišćenog krompira
3-4 kašike ovsenih pahuljica
1 kašika sitno iseckanog crnog luka
1 sitno iseckan čen belog luka
1 kašika brašna
3 kašike hlebnih mrvica
po ukusu:
so
biber
aleva paprika
kim
origano
po potrebi:
ulje za przenje
Priprema:
Krompir iseckati na kockice i skuvati u kipićoj vodi.
Dužina kuvanja zavisi od vrste krompira, ali bitno je da se krompir ne raskuva.
Kada je gotov, ocediti vodu i izgnječiti ga.
Potom dodati: ovsene pahuljice, crni luk, beli luk, brašno i navede zaćine po ukusu.
Smesu dobro umesiti.
Ostaviti da odstoji 20-tak minuta.
Nakon toga, oblikovati pljeskavice prečnika oko 5 cm i valjati ih u prezle.
Pržiti ih na teflonskom tiganju, na malo ulja, dok ne porumene, sa obe strane.
Napomena:
Bitno je da smesa bude čvrsta, kada je oblikujete da se ne lepi. U slučaju da je meka, možete dodati još malo brašna.
Uz pljeskavice možte poslužiti kriške limuna i sezonsku salatu.
I ovaj recept prijavljujem za igricu gastro blogera Ajme, koliko nas je . Mirela sa bloga Kruha i… je domaćica ovog meseca.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.