Recept nedelje: Posna sarma

Domaćica za vas i portal lista Danas preporučuju vam predlog dezerta za praznike

Ostavite komentar


  1. Овај рецепт делује веома привлачно. Нажалост, у већини породица неће моћи да се испроба јер је већ април и каце за кисели купус су празне, па опране чекају следећи Митровдан. Сем тога, према рецепту треба додати зејтин па током строгог ускршњег поста ове сарме могу да се једу само суботом и недељом.

    1. Kupus moze i da se kupi. Ima u prodavnicama. Vecina gradjana se tako i snabdeva ili na pijacama. Sto se tice ulja, razliciti ljudi poste na razlicite nacine, a neki to i ne rade.

  2. Најбоља посна сарма је од икре. Сарму од ораха правим као са месом, само уместо меса ставим ситно сецкане орахе и са уљем без сланине и сувог меса. Боља је без соје.

Ostavite komentar


Život

baklave sa orasima

Baklave: Recept za omiljeni slavski desert

Baklave su orijentalna poslastica bogatog ukusa, koja se često priprema za razne svečanosti poput slava i praznika. Budući da smo već duboko zakoračili u taj period godine, danas sa vama delimo jedan odličan recept za sočne baklave sa orasima, koje, uz malu modifikaciju, možete napraviti i u posnoj verziji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.