Posne kocke sa malinama ne moraju biti posne. Neke od sastojaka možete zameniti i napraviti kolač po svojoj meri.
Uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci za kore:
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 dl vode
- 100 g margarina
- 3 kašike marmelade
- 350 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Sastojci za fil:
- 350 g malina
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 dl vode
- 40 g gustina
- 125 g margarina
- Posne kocke sa malinama, priprema
Priprema kora:
Prokuvajte vodu, šećere, margarin i marmeladu. Izmešajte suve sastojke i dodajte ih u prohlađenu smesu koju ste prokuvali. Sjedinite sve sastojke. Testo upakujte u kesu i stavite u frižider na sat vremena.
Podelite ga na tri dela, razvijte kore okvirnih dimenzija 20*30 i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10-12 minuta.
Priprema fila:
Za fil skuvajte maline, šećere i malo vode. Razmutite gustin i skuvajte ga sa malinama. U vruć fil dodajte margarin i mutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. Mlakim filom nafilujte tortu. Prelijte je čokoladnom glazurom.
Za ovu meru će vam biti potrebno 200 g čokolade, 1 kašika margarina i nekoliko kašika vode.
Posne kocke sa malinama možete ukrasiti onako kako vam se dopada. Po želji možete napraviti duplu meru i tako dobiti višu tortu. Ja sam je sekla na manje komade (za sitne kolače), pa sam se zbog toga odlučila za ovu meru i visinu.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima. Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.