Recept nedelje: Posni raspucanci 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Raspucanci – podjednako ukusni i posni i mrsni. Ukoliko ne postite, margarin zamenite maslacem, a vodu jajima. Uživajte u božićnim i novogodišnjim praznicima uz omiljenu poslasticu.

Sastojci:

150 g šećera

1 dl vode

70 g margarina

1 kesica vanilin šećera

150 g crne čokolade

275 g brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

Recept nedelje: Posni raspucanci 2

po potrebi: kristal šećer i šećer u prahu

Priprema: Prokuvajte vodu i šećer. Dodajte margarin, vanilin šećer i čokoladu. Mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Kada se smesa prohladi, dodajte brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i sjedinite. Smesu držite u frižideru dok se dobro ne ohladi. Oblikujte kuglice veličine manjeg oraha, valjajte ih prvo u kristal šećer, pa u šećer u prahu. Poređajte ih u plh obložn papirom za pečenje ili na tacnu (ono što vam stane u zamrzivač) i stavite raspucance na 10 minuta da se hlade. Pecite ih 7-8 minuta na 200 stepeni. Izvadite ih iz pleha kada se malo prohlade. 

Veličinu odredite sami. Ostavljate dovoljno razmaka između jer oni narastu tokom pečenja.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari