Punjene tikvice – posne, mrsne, veganske, vegetarijanske. Napravit punjene tikvice po vašoj meri.
Predlažem tikvice punjene bulgurom začinjene parmezanom, tahinijem i bosiljkom. Od začima možete staviti ono što volite.
Uživajte u laganom i ukusnom letnjem obroku.
Sastojci:
- 4-5 okruglih tikvica srednje veličine
- 1 šolja bulgura
- 2 kašike parmezana
- 1 kašika tahinija
- začini po ukusu: so, biber, kari, beli luk, bosiljak…
maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni. Tikvice isecite na pola i izdubite ih. Premažite ih uljem i pecite 15-tak minuta (dok ne omekšaju).
Dok se tikvice peku, skuvajte bulgur prema uputstvu sa pakovanja. Kada se bulgur skuva, dodajte sve ostale navedene sastojke (beli luk i listive bosiljka usitnite.
Napunite tikvice i vratite ih u rernu. Punjene tikvice pecite 10-tak minuta.
Punjene tikvice možete služiti kao predjelo ili kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
Umesto bulgura možete koristiti nešto drugo po izboru – pirinač, proso, kamut, bareni rendani krompir… Podrazumeva se da u punjene tikvice možete dodati i meso po izboru.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.