Recept nedelje: Puslice 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Volite li puslice? Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne. A još kada se slažu uz tanjir – neprocenjivo!

Priprema je vrlo jednostavna…

Sastojci za puslice:

  • 3 belanceta (jaja srednje veličine)
  • 9 kašika šećera
  • 1 kašičica limunovog soka

Sastojci za ganaš krem:

  • 100 g crne čokolade
  • 1,5 dl slatke pavlake

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer i mutite dok se on ne otopi, a smesa ne postane sjajna i glatka.

Rernu zagrejte na 150 stepeni. Poslastičarsku kesu napunite smesom i na plehu obloženom papirom za pečenje, oblikujte puslice. Stavite pleh u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni (ili na 120 ako vam je rerna slabija).

Sušite ih 45-60 minuta uz povremeno otvaranje rerne kako bi izašla para.

Dok se puslice suše, pripremite ganaš – na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje pavlake.

Kada se svi sastojci sjedine, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Ohlađenim kremom, spajajte po dve puslice. Ganaš krem, prethodno možete kratko umutiti mikserom.
Puslice, takođe, možete spajati i nekim drugim kremom.

Recept možete naći i na blogu 

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari