Ovu pitu pripremam baš često. Verovali ili ne, uvek pogledam recept da ne bih pogrešila.
- 3 jajeta,
- 2 dl jogurta,
- 1 dl ulja,
- 100-150 g sitno seckanog spanaća (blanširanog i oceđenog), ili odmrznutog i oceđenog
- 1 šolja (od 2 dl) pšeničnog griza,
- 1 šolja (od 2 dl) običnog brašna,
- 150-200 g sira po izboru,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- so po ukusu.
- prstohvat bibera.
Priprema:
Umutite jaja, jogurt i ulje, potom dodajte sve ostale sastojke i dobro sjedinite. Sir možete izmrviti ili izrendati/izgnječiti.
Kolačiće pecite u malim modlicama (za projice, mafine…) na 200-220 stepeni 20-tak minuta tj. dok ne porumene.
A možete ih peći i u običnom plehu, pa iseći na komade željene veličine.
Smesa je retka, ali baš takva treba da bude Kolačići/pitice su jako meki, vazdušasti i ukusni.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.