Jedan od klasičnih slatkiša iz detinjstva i bakine kuhinje su svakako šnenokle. Ako su vam nedostajale u Low Carb danima, treba da znate da možete da ih pripremite i bez šećera.
KREM
225 ml mleka
3 žumanca
2 kašike eritritola
vanilla
Ubaciti sve sastojke u Thermomix – 7 min / 80 stepeni / 4 speed. Dodatno izblendovati mix 5 sec / 5 speed. Ostaviti da se prohladi i još malo stegne
BELANCA
2 kašike eritritola
3 belanca
seckani orasi za posipanje
neko voće za ukras ili topljena čokolada
Samelji eritritol – 10 sec / 10 speed. Ubaci nastavak, mešalicu za krem, dodaj sve sastojke – 6 minuta / 70 stepeni / 3.5 speed. Ocediti od viška vode po potrebi i prohladiti. Servirati s orasima i voćem
Oni koji nemaju Thermomix treba da znaju da šnenokle ispadaju fenomenalno i bez šećera, samo uz eritritol koji sada može da se pronađe u radnjama.
Što se vas tiče, jednostavno video shvatite kao ohrabrenje da pokušate da ih napravite bez šećera. I svakako, upotrebite malo mašte pri serviranju – jer su beli oblačići i žuti krem malčice dosadni, koliko god uspomena na detinjstvo budili.
Možete da koristite bilo koji klasičan recept uz izmene (izbacivanje šećera i spremanje pola mere ako vas je malo).
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0AEozEcVpHc]
Autor recepta je Maja Petrović autorka bloga Vitki gurman koja piše o zdravoj ishrani. Njena prva knjiga Gurmanske veze predstavlja zbirku prerađenih i prilagođenih tekstova s bloga, obogaćenu novim do sada neobjavljenim tekstovima i receptima.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.