Gusti sok od breskve i kruške se jednostavno priprema – kao i većina gustih sokova.
Voće se obari, izmiksa, dodaju se po potrebi: voda, šećer i vitamin C i to je to. Voće je ove godine posebno slatko, pa nisam dodavala šećer.
Sokove sam pripremala za trenutnu upotrebu jer je bilo dosta voća (kako ne bi propalo).
Ukoliko sok od breskve i kruške pripremate za neki kasniji period, dodajte šećer i pasterizujte ga.
Koliko ćete kog voća upotrebiti, odlučite sami. Odnos ne mora biti 1:1.
Sok od breskve i kruške, sastojci:
- 1 kg očišćenog voća (breskve i kruške)
- 100-150 g šećera
- 1/2 ravne kašičice vitamina C.
Sok od breskve i kruške, priprema:
Iseckano voće prelijte vodom i šećerom. Kuvajte ga oko pet minuta – dok voće ne omekša.
Voće ocedite, stavite u blender i procesirajte.
Po potrebi dodajte vodu u kojoj se voće kuvalo. Na kraju sjedinite dobijenu kašu, ostatak tečnosti i vitamin C.
Sok sipajte u sterilisane flaše i čuvajte u frižideru. Kada se ohladi, sok od breskve i kruške je spreman za upotrebu.
A koliko su kruške iz naše bašte slatke, možete videti na fotografiji.
Mada, osa je malo gricnula i mamu i tetku…
Ko je najslađi, procenite sami 😉
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.