Recept nedelje: Sok od ribizle 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ribizle – male crvene, crne, bele, bobice koje obiluju mineralima i vitaminima.

Ribizle nisu baš zastupljene u ishrani.

Jednostavno, ljudi nemaju naviku da ih kupuju. Često ih koristim u sezoni, najčešće crvene, ponekada i crne.

To je baš ovo doba godine. Ribizle imaju lepu aromu.

Od njih se najčešće priprema sulc/žele, slatko kao i razni džemovi.

Vrlo su dekorativne, pa često krase torte i kolače. Samo ribizle ili kombinacija, odlučite sami.

Ovo je  jednostavan recept za sok od ribizle.

Recept nedelje: Sok od ribizle 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Sastojci:

600 g ribizla

150 g šećera

1,5 l vode

Priprema:

Sjedinite ribizle, šećer i vodu.  Prokuvajte kratko – oko 5 minuta od momenta vrenja.

Kada se sok ohladi, stavite ga u frižidr da odstoji nekoliko sati, a potom ga procedite.

Količine sastojaka su okvirne, možete ih menjati i prilagoditi ukusu.

Ribizle su kisele, pa nije potrebno dodavati kiselinu u sok.

Recept nedelje: Sok od ribizle 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ukoliko se odlučite da napravite sok sa manjim udelom voćnog sadržaja, da dodate više vode i šećera, podejate i neku kiselinu po izboru.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari