Kolač napravljen od ovog testa ne može da ne uspe. Uvek je ukusan, sočan i mek. Topi se u ustima.
Naravno, bitno je da budete maštoviti. U tom slučaju možete napraviti bezbroj ukusnih kombinacija. Kao po običaju, kolač sam napravila od sastojaka koji su se našli u kuhinji. Iskombinovala sam: čokoladu, maline i narandžu.
Sastojci:
3 jajeta;
1 šolja šećera
1 kesica vanilin šećera
1 šolja jogurta
2/3 šolje ulja
1,5 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 g rendane čokolade
Sastojci za preliv:
1 šolja malina
1 oljuštena narandža
3-4 kašike šećera (ili po ukusu)
1 kašičica gustina
100 g rendane čokolade
Priprema:
Jaja i šećer mutite dok smesa ne postane penasta. Potom dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešajte rendanu čokoladu. Kolač pecite u plehu koji ste zamastili ili obložili papirom za pečenje..
Koristite modlu prečnika oko 25 cm ili pleh dimenzija 20*30 cm. Kolač pecite u zagrejanoj pećnici 25 minuta na 150 stepeni. Dok se kolač peče, napravite preliv – izmiksajte maline i narandžu, dodajte šećer i gustin.
Kuvajte nekoliko minuta od momenta kada sos provri. Preko prohlađenog kolača sipajte mlak sos i pospite rendanom čokoladom
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.