Recept nedelje: Tofu burgeri (posno) 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Tofu burgeri su vrlo jednostavni za pripremu. Nisam dodavala ulje, pa ukoliko postite na vodi, možete ih konzumirati.

Po želji, tofu burgeri se mogu delimično poprskati uljem pre prečenja. Podjednako su ukusni i topli i hladni.

Tofu burgeri, sastojci:

  • 350 g tofu sira
  • 5 kašika ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica slatke začinske paprike
  • 1 mladi luk, sitno iseckanRecept nedelje: Tofu burgeri (posno) 2

po ukusu:

  • so, biber, beli luk, mlevni kim, italijanska mešavina začina, senf.

Tofu burgeri, priprema:

Sipajte sve sastojke u činiju i sjedinite ih – gnječite/mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Količine začina prilagodite ukusu.

Koristila sam sve navede začine, ali podrazumeva se da možete koristiti samo ono što vams e dopada.

Smesu ostavite da odstoji 20-tak minuta, pa napravite burgere.

Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje (možete ih posuti semenkama po izboru). Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni 15-20 minuta, tj dok ne porumene.

Možete ih služiti uz prilog po želji ili u zemičkama sa raznim prilozima. Količina je dovoljna za deset manjih burgera.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari