Recept nedelje: Voćni kapkejks 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Mislim da nema potrebe da pišem bilo šta o ovoj poslastici. Oblik koji svi volimo, a ukus biramo. Od voća možete koristiti ono što želite. Ovo je samo jedna kombinacija koju predlažem. I naravno, čuveni jogurt biskvit kao osnova.

Sastojci:

3 jajeta

1 šolja šećera

1 šolja jogurta

2,5 šolje brašna

2/3 šolje ulja

1/2 kesice praška za pecivo po potrebi voće (jabuke, dunje, šljive, breskve, bundeva)

Priprema:

Jaja i šećer umutite penasto, dodajte sve ostale sastojke i sjedinite. Umešajte sitno iseckano voće. Pleh obložite papirnim korpicama, sipajte smesu i pecize na 150 stpeni 15-tak minuta, potom pojačajte na 170 i pecite još 10 minuta. Ohlađene kolače dekorišite poslastičarskim kremom i voćem iz kompota. Umesto poslastičarskog krema možete koristiti slatku pavlaku ili šlag krem. Na kraju, kapkejkove pospite cimetom.

Recept nedelje: Voćni kapkejks 2

Fotografija sa bloga Domaćica za vas

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari