Mislim da nema potrebe da pišem bilo šta o ovoj poslastici. Oblik koji svi volimo, a ukus biramo. Od voća možete koristiti ono što želite. Ovo je samo jedna kombinacija koju predlažem. I naravno, čuveni jogurt biskvit kao osnova.
Sastojci:
3 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
2,5 šolje brašna
2/3 šolje ulja
1/2 kesice praška za pecivo po potrebi voće (jabuke, dunje, šljive, breskve, bundeva)
Priprema:
Jaja i šećer umutite penasto, dodajte sve ostale sastojke i sjedinite. Umešajte sitno iseckano voće. Pleh obložite papirnim korpicama, sipajte smesu i pecize na 150 stpeni 15-tak minuta, potom pojačajte na 170 i pecite još 10 minuta. Ohlađene kolače dekorišite poslastičarskim kremom i voćem iz kompota. Umesto poslastičarskog krema možete koristiti slatku pavlaku ili šlag krem. Na kraju, kapkejkove pospite cimetom.
Fotografija sa bloga Domaćica za vas
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.