Ne brinite ako postite ili ne jedete meso – možete pripremiti paprikaš od šampinjona. Takođe, na isti način paprikaš možete napraviti i od nekih drugih gljiva ili iskombinovati više vrsta.
Za koju god se kombinaciju budete odlučili, bićete zadovoljni. Kada postite, eliminišite knedlice jer one nisu posne.
Neophodni sastojci:
4-5 kašika ulja
2 glavice crnog luka
500 g šampinjona
1 čen belog luka
2 veća krompira
1-dl soka od paradajza
1 jaje
3-4 kašike brašna
Začini: aleva paprika, lovorov list, biber, so, ljuta paprika, peršunov list, origano
Priprema: Na vrelom ulju propržiti sitno iseckan crni luk. Kada porumeni, dodati alevu papriku, iseckane šampinjone, lovorov list i usitnjen beli luk. Dinstati dok ne ispari voda. Krompir obariti posebno. Umutiti jaje sa brašnom i u malo vode skuvati knedlice na uobičajen način. Baren krompir i knedlice staviti u šampinjone. Začiniti po ukusu, naliti vodom u kojoj su se kuvale knedlice, dodti sok od paradajza i krčkati oko pet minuta. Posuti peršunovim listom.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.