Recept: Obaruša ili masenica – starinsko sandžačko jelo

Svakog petka list Danas kuva sa Isidorom, autorkom bloga Ko kod bake

Ostavite komentar


  1. Molim Vas, zovite ovo jelo kako god hoćete, ali ako ste u njega stavili mast, onda to nije više sandžačka obaruša.

    1. Sa mašću ili sa lojem, dalje od mene s tim. Bljak. Gadno mi je u ustima već od čitanja.

  2. Pa to i nije „sandzacka obarusa“ vec jelo koje se pripremalo, i priprema, u Raskoj oblasti a, koje je nastalo u manastirskim kuhinjama. Isto kao i mantije, koje su dobile ime po svestenickoj odori a danas se reklamiraju kao specijalitet Sandzaka?! Valjda je nekima taj specijalitet sladji ako se veze uz ovaj turcizam. Gospodine Mirsade, valjda, kako rekoste, u tom Sandzaku zive i Srbi? Ili ste ih vec „izbrisali“?!

Ostavite komentar


Život

bademovo mleko

Bademovo mleko – recept za početnike

Bademovo mleko je biljna alternativa za mleko, koja u poslednje vreme postaje sve popularnija i kod nas, naročito među veganima. Zbog visoke nutritivne vrednosti badema, ovaj napitak vrlo je zdrav, a uz to može biti odlična izbor za sve one koji su alergični na laktozu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.