Recept: Palačinke u vinskom šatou

Svakog petka list Danas kuva sa Isidorom, autorkom bloga Ko kod bake

Ostavite komentar


  1. Ovo mu više dođe vinski mus nego šato, no dobro, sigurno je ukusno. Vinski šato je klasični italijanski zabajone: žumanca, šećer, marsala, neko drugo slatko vino ili liker, kuvanje na pari uz neprestano mućenje da se u krem unese dovoljna količina vazduha da bi bio vazdušast.

  2. Neka jela se uvek jedu u kafani. ili zato sto su teska za pripremu, ili zato sto su bolja kada se prave naveliko. Ja u kafani narucujem pohovani mozak ili kackavalj, salatu od slatkog kupusa, palacinke u vinskom satou i jos ponesto.

    1. U šato ne idu belanca.Vino roze ili belo ide odmah sa žumancima i šećerom zato se pena mikserom i stvara.Palačinke ne smeju biti hladne nego tople.Izuzetan dezert.Otmen i ukusan.

  3. Gospodjo, dovoljno je reci, palacinke u satou, bez onog sa vinom, jer i vrapci znaju, da u palacinke u satou ide vino.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.