Da su, umesto u Napulj, Umberto i Margarita došli u Srbiju, ovo bi bio ekvivalent pici Margariti.
Projara sa pirotskom vurdom, kruškastim paradajzom i bosiljkom.
Belo kukuruzno brašno sam pazarila u mlinu @nasavodenica__ , vurdu u Pirotu, paradajz u Leskovcu, domaća jaja u Vranju, bosiljak ubrala iz saksije na mojoj terasi.
Jug Srbije u tepsiji, bukvalno!
Trebaće vam oko:
- pola kilograma brašna,
- 3 jaja,
- 1 prašak za pecivo,
- šoljica ulja,
- malo soli
- i kisele vode toliko da se napravi žitko testo, nešto gušće od smese za palačinke.
Sipate u podmazanu tepsiju, preko nabacajte vurdu (oko 300 grama) i polovine kruškastog paradajza, ostavite da odmori dok se rerna ne zagreje na 200°. Pecite dok lepo ne porumeni.
Prijatno! ❤
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.