Kad se desi da mi se prijede riba, prvo se hvatam za toplomer. Živim u ubeđenju da ribu niko ne voli, i da je svi jedu zato što je zdrava.
Napolju je vreme za da ni ruku ne promoliš, šanse nije bilo da idem u kupovinu. Prešla sam na plan B. Nije riba, tuna je, za nju mi ne treba toplomer. Tuna je cool.
Tikvice u sosu od tune ili Tunirane tikvice
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 kutija tune u komadima
- 50ml neutralne pavlake
- so, biber
Priprema:
Od tikvica sam, ljuštilicom za krompir, napravila „taljatele“. Koristite samo onaj deo bez semena. Čim ih napravite, bacite ih na vreli tiganj, podmazan sa malo ulja, da ne bi pustile previše vode. Pržite ih svega nekoliko minuta, uz mešanje. Izvadite ih na tanjir, a u isti tiganj ulijte ulje iz sardina, dodajte rendanu šargarepu, narendani ostatak tikvice, sitno seckani beli i crni luk. Dodajte so i biber po ukusu, i pržite da omekša. Dodajte komade tune, pa sve zajedno pržite dok be ispari voda. Dodajte neutralnu pavlaku, pustite da baci jedan ključ, i to je to.
Na vama je hoćete li da tikvice prelivate sosem kao ja, ili da ih ubacite unutra. Svakako je super.
Prijatno!
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.