Gibanica, tradicionalni recept, uz male izmene starog bakinog recepta stiže kraljica trpeze… Jedna je gibanica.
Gibanica, sastojci:
- 1 kg kora za gibanicu
- 1 kg mladog sira
- 5 jaja
- 500 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 50 ml kisele vode za premazivanje nepečene gibanice
Gibanica, priprema:
Sir izgnječiti pa dodati jaja, kiselu vodu i ulje.
Sa malo ulja namazati dno tepsije i staviti tri kore.
Ostale kore umakati fil od sira i ređati u tepsiju.
Pokriti jednom celom korom pa tu poslednju koru namazati sa malo ulja i po celoj tepsiji preliti još 50 ml kisele vode.
Peći na 200 stepeni oko 55 minuta. Služiti toplo uz jogurt.
Prijatno!
Tekst objavljen na portalu recepti-kuvar.rs
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.