Recept za marinadu koja će svaki komad mesa učiniti sočnim 1Marinada za meso Fotografija: Tania Melnyczuk on Unsplash

Dobra marinada može da omekša i najžilaviji komad mesa, pa kulinarski znalci preporučuju da jeftinije komade marinirate. Meso bi pritom trebalo da odstoji barem sat vremena, dok ćete najbolje rezultate dobiti ako posudu odložite u frižider preko noći, piše punkufer.dnevnik.hr.

Za omekšavanje mesa u ovoj marinadi zaslužna je kombinacija balzamiko sirćeta, soka od limuna i soja sosa. Ukuse će produbiti usitnjen beli luk i kajenski biber, a sve zajedno zaokružiti kvalitetno maslinovo ulje.

Sastojci za marinadu:

  • 65 ml soja sosa
  • 65 ml Vorčester sosa
  • 65 ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 kašika limunovog soka
  • prstohvat kajenskog bibera
  • so i crni biber po želji

Priprema marinade:

  1. Sveže naceđen limun pomešajte sa usitnjenim belim lukom i promešajte.
  2. U marinadu ubacite soja sos, Vorčester, maslinovo ulje, sirće, so, crni i kajenski biber.
  3. Pomešajte sve dobro i prelijte marinadu preko mesa.
  4. Pustite da se meso marinira barem jedan sat ili preko noći. Ako se odlučite za višesatno mariniranje, meso obavezno odložite u frižider.
  5. Kada je meso spremno za termičku obradu, ispecite ga na željeni način i poslužite toplo. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari