Dobra marinada može da omekša i najžilaviji komad mesa, pa kulinarski znalci preporučuju da jeftinije komade marinirate. Meso bi pritom trebalo da odstoji barem sat vremena, dok ćete najbolje rezultate dobiti ako posudu odložite u frižider preko noći, piše punkufer.dnevnik.hr.
Za omekšavanje mesa u ovoj marinadi zaslužna je kombinacija balzamiko sirćeta, soka od limuna i soja sosa. Ukuse će produbiti usitnjen beli luk i kajenski biber, a sve zajedno zaokružiti kvalitetno maslinovo ulje.
Sastojci za marinadu:
- 65 ml soja sosa
- 65 ml Vorčester sosa
- 65 ml maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 1 kašika limunovog soka
- prstohvat kajenskog bibera
- so i crni biber po želji
Priprema marinade:
- Sveže naceđen limun pomešajte sa usitnjenim belim lukom i promešajte.
- U marinadu ubacite soja sos, Vorčester, maslinovo ulje, sirće, so, crni i kajenski biber.
- Pomešajte sve dobro i prelijte marinadu preko mesa.
- Pustite da se meso marinira barem jedan sat ili preko noći. Ako se odlučite za višesatno mariniranje, meso obavezno odložite u frižider.
- Kada je meso spremno za termičku obradu, ispecite ga na željeni način i poslužite toplo. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.