Recept za neodoljiv minhenski odrezak, bolji od bečkog 1Minhenski odrezak, fotografija: Brent Hofacker on Shutterstock

Danas vam predstavljamo recept za Münchner schnitzel, koji za razliku od bečkog ima lepši ukus uz dodatak senfa i rena. Njima se premazuju tanki teleći odresci pre nego što se uvaljaju u brašno, jaja i prezle, a zatim pržili u maslacu dok ne poprime zlatnosmeđu boju, piše punkufer.dnevnik.hr.

Umesto teletine možete da upotrebite i svinjetinu, a odreske poslužite s restovanim krompirom ili pireom. Nemci ponekad na tanjir stave i krišku limuna. Odličan prilog je i salata, kao i pivo. Ako imate pri ruci bavarski senf, svakako ga možete isprobati u ovom jelu.

Sastojci za minhenski odrezak:

  • 8 tankih telećih odrezaka
  • 8 kašičica senfa
  • 8 kašičica rena
  • 6 kašika brašna
  • 3 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 300 g prezle
  • puter (najbolje pročišćeni)
  • so, biber

Priprema:

  1. Odreskeprema potrebi izlupajte, pa posolite i pobiberite. U tanjir sipajte brašno, umutite jaja s mlekom u drugom tanjiru, a u treći stavite prezlu.
  2. Odreske s jedne strane premažite kašičicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite kašikom rena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u prezlu.
  3. U tiganju pržite meso na zagrejanom ulju ili pročišćenom puteru nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odstoje na kuhinjskom ubrusu da se ocedi masnoća. Poslužite s restovanim krompirom ili pireom i salatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari