Za ukusan ručak ili večeru potrebna su vam samo tri sastojka, a dokaz je rolat od piletine, čiji recept sledi. Da biste obogatili ukus mesa, poslužite se malim trikom, a on podrazumeva kupljen nadev. Mi vam predlažemo da to bude pesto sos. Uz to dodajte i malo mocarele ili čedara, po izboru, i imate sve potrebne namirnice, piše punkufer.dnevnik.hr.
Sastojci za rolat od piletine:
- 4 pileća prsa bez kosti i kože
- 220 g pesta od bosiljka
- 4 deblje kriške sira
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180℃.
- Otkoštena pileća prsta izlupajte kako biste ga izravnali.
- Dodajte četvrtinu pesta na sredinu mesa, preko sosa stavite krišku sira, pa sve zajedno zamotajte u rolat. Čačkalicom zatvorite krajeve piletine.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Tako pripremljene rolate poređajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
- Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta dok piletina ne dobije lepu zlatnosmeđu boju i termički se ne obradi do kraja.
- Da li je meso skroz pečeno, možete da proverite i kuhinjskim termometrom. Meso je pečeno kad unutrašnjost na najdebljem delu ne dosegne 73℃.
- Rolat od piletine naseckajte na kriške debljine oko dva centimetara i poslužite uz prilog po želji. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.