Recept za slatkiš sa jabukama i sladoledom uz koji ćete se lakše oprostiti od leta 1Crumble sa jabukama i sladoledom, fotografija: PosiNote on Shutterstock

Recept za slatkiš koji vam predstavljamo ove subote za rezultat ima savršen spoj toplog i hladnog, uz bogat ukus. Crumble je dobio naziv po testu koje se ne utiskuje u kalup i ne valja, a potrebno je da sačekate da se rerna zagreje do 190 stepeni piše punkufer.dnevik.hr.

Kugla sladoleda od vanile samo će naglasiti ukuse jabuka i cimeta, a čitavu ovu gastro priču zaokružiće karamel-preliv.

Sastojci za mrvljeni kolač s jabukama i sladoledom:

  • 2 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 šolja glatkog brašna
  • 225 g putera, usitnjenog na kockice
  • ulje za podmazivanje
  • 4 velike Greni Smit jabuke, oguljene, očišćene i naseckane na kriške
  • 3 kašike svežeg soka od limuna
  • 1 kašika mlevenog cimeta
  • sladoled od vanile, za serviranje
  • karamel preliv, po želji

Priprema:

  1. U činiji pomešajte ovsene pahuljice, pola količine šećera i brašno. Dodajte puter i umešajte ga prstima dok testo ne postane grudvičasto.
  2. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Podmažite posudu za pečenje.
  3. U drugoj činiji pomešajte jabuke, limunov sok, cimet i 1/2 šolje šećera. Premestite u posudu za pečenje i pospite grudvičastim testom.
  4. Pecite dok jabuke ne omekšaju, gornji sloj ne postane smeđ i hrskav, oko 55 minuta. Malo prohladite.
  5. Kašikom vadite topli crumble u činije.
  6. Poslužite sa sladoledom i prelijte po želji karamel-prelivom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari