Pileće belo meso nije poznato kao sočno, što se dodatno može pogoršati pripremom. Na sreću, postoje kulinarski trikovi pomoću koji možemo postići potpuno suprotan efekat. Serž sa YouTube kanala Iti s delicious (@Esistlecker) objavio je recept za ono što tvrdi da je najsočniji pileći file, prenosi punkufer.dnevnik.hr.
Reč je o pilećim grudima koja se istanje na tanke šnicle, a potom napune maslacem, koprom i narendanim parmezanom, urolaju, paniraju s jajima i prezlom, a potom ispeku u rerni.
Video pod nazivom „Naučio sam ovaj trik u restoranu! Najfiniji pileći file“ (Learned this trick in a restaurant! The most delicious chicken breast) u svega mesec dana pogledalo je više od pet miliona ljudi iako Serž ima tek 31 hiljadu pretplatnika.
Sastojci:
- 4 pileća prsa
- 100 g narendanog parmezana
- 100 g putera
- 50 g sveže mirođije
- 50 g prezle
- 1-2 jaja
- so i biber po želji
Priprema pilećih prsa:
- Presecite pileća prsa po pola tako da dobijete sveukupno osam šnicli.
- Istanjite šnicle, posolite ih i pobiberite po želji.
- Narendani parmezan pomešajte s naseckanom mirođijom i stavite sa strane.
- Puter narežite na osam jednakih delova.
- Komadić putera stavite na piletinu i razmažite ga preko površine mesa.
- Narendajte parmezan. Veći deo pomešajte s naseckanom mirođijom i stavite u zasebnu činiju.
- Ostatak sitno naseckanog parmezana pomešajte s prezlom i stavite na tanjirić.
- Mešavinu parmezana i mirođije stavite na pileća prsa koja ste premazali puterom.
- Zamotajte piletinu u rolnicu.
- Umočite rolicu u izlupano jaje, a potom je uvaljajte u mešavinu parmezana i prezle.
- Ponavljajte postupak dok ne napravite svih osam pilećih rolnica.
- Poređajte rolnice u pleh.
- Pileće rolnice odložite u prethodno zagrejanu rernu na 200℃
50 minuta. - Poslužite rolnice s umakom po želji. Prijatno!
Kompletan postupak pripreme pilećih rolnica pogledajte u YouTube videu It is delicious.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.