Uskrs se bliži, pa polako pripremamo sve što je potrebno za prazničnu trpezu i osmišljavamo kako će ona izgledati. Ako još uvek niste sigurni šta biste slatko mogli da umesite, imamo predlog, a to su uskršnji medenjaci.
Sastojci:
- 1 jaje
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 2 kašike meda
- 2 kašike masti (krute)
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice cimeta
- ½ kašičice karanfilića ili anisa
Priprema:
Sastojke mešati drvenom kašikom na laganoj vatri ili na pari, da smesa postane penasta. Ohladiti i dodati 20 kašičica glatkog brašna, pa zamesiti glatko testo. Odložiti ga da odstoji jedan sat, zatim razvaljati na debljinu od 0.5 cm. Modlicama za kolačiće formirati oblik i premazati jajetom. Peći 20 minuta na 160 °C.
Smesa za ukrašavanje: 1 belance i 4 kašičice šećera u prahu
Izvor: recepti.hr
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.