Recept: Baba Ganoush – libanski namaz od plavog patlidžana

Ostavite komentar


  1. Ovo nije baba ganuš ovo je mtabl. Živela sam u Damasku, muž mi je Arapin i ovaj namaz se pravi ovako:
    1 veći plavi patlidžan ispeci na plotni (nikako u rerni), jer je mnogo ukusnija. Kada se ohladi izvaditi meso iz patlidžana i sitno iseckati na dasci. To staviti u jednu činiju pa dodati
    2 cena prognjecenog belog luka
    1 celo kiselo mleko 180, gr, pola limunovog soka, dve velike kašike tahinija i soli po ukusu. Sve to dobro sjediniti, staviti na tanjir i preko sipati ekstra devicansko maslinovo ulje. Moze i malo peršuna i aleve paprike.
    Prijatno!

Ostavite komentar


Recepti

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.