Brza čokoladna torta se zaista brzo priprema. Možete je pripremiti za bilo koju priliku – za nedeljni ručak, za iznenadne goste, ali i za svečanije prilike…
Brza čokoladna torta, sastojci:
- 3 dl mleka
- 1 kašika vanilin šećera
- 2 kašike šećera
- 2 kašike gustina (40g)
- 100 g crne čokolade
- 100 g šlaga u prahu
- 1 dl mleka
- 200 g piškota (28 piškota)
- po potrebi mleko za umakanje piškota
- aroma ruma
Priprema:
Razmutite vanilin šećer, običan šećer i gustin u mleku i skuvajte kao puding.
Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
Ohladite fil.
Dok se fil hladi, umutite šlag.
Sjedinite fil i šlag – umutite mikserom.
Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom, poređajte piškote koje ste umočili u mleko začinjeno aromom ruma, premažite trećinom filom, ponovo umočene piškote i tako dok ne utrošite sve sastojke.
Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, okrenite na poslužavnik, ukrasite po želji i služite.
Za dekoraciju možete koristiti istopljenu čokoladu, šlag ili nešto treće po izboru.
Napomene:
Količinu piškota prilagodite ukusu. Meni se dopada ukus kada ima više piškota.
Ne morate da stavite 4 reda, možete i tri. Takođe, tortu možete napraviti na običnoj tacni, ne morate u modli.
Količinu šećera prilagodite ukusu.
Torta je napravljena po uzoru na brzu tortu sa malinama, recept je ovde, i na poslasticu od čokolade, recept je ovde.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.