Postoji više razloga zašto bi se odlučili za ovaj recept, nekima bi to mogla biti nostalgija za davnim vremenima, drugima izvrsna prilika za kreativno kulinarsko druženje sa svojom decom, a treći razlog bi bio da lično napravite poklon iznenađena vašim prijateljima ili rođacima.
Recept je jednostavan, ne pravi se dugo, a čokolada veoma ukusna, pogotovo kada napravimo čokoladni ganaž.
Ono što ovaj recept čini interesantnim je činjenica da vam definitivno za pripremu treba dobra namera, raspoloženje i malo vremena.
Sada u potragu za belim ekspandiranim pirinčem i spremni ste za vaš novi omiljeni čokoladni recept
Šta nam je sve potrebno:
- 350g crne čokolade (dugmići )
- 100g ekspandirani pirinač
- 50g šećera
- 20g putera
- 150ml slatke pavlake
Način pripreme:
- U šerpu staviti slatku pavlaku , čokoladu, šećer, puter. Topiti na pari.
- Kada se čokolada otopi, skloniti sa vatre i dodati rižine pahuljice. Dobro promešati.
- Uzeti pogodnu posudu ili tacnu na koju se prethodno stavi papir za pečenje, razliti čokoladnu smesu i nožem poravnati površinu.
- Čokoladu ostaviti nekoliko sati u frižideru ili preko noći kako bi se stvrdnula.
- Seći na kockice i poslužiti.
Napomena: čokoladnu rižu možemo zaliti i belom čokoladom, staviti rižine pahuljice u boji, praviti kombinacije. Prigodan poklon, pripremiti šareni kanap ili u boji, pa vezati nekoliko kockica zaviti u celofan i darivati kao poseban poklon. Ako ne želite ganaž, ima drugih recepata sa vodom ili mlekom ili palminim uljem.
Uživajte!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.