Čokolada sa rižom (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Postoji više razloga zašto bi se odlučili za ovaj recept, nekima bi to mogla biti nostalgija za davnim vremenima, drugima izvrsna prilika za kreativno kulinarsko druženje sa svojom decom, a treći razlog bi bio da lično napravite poklon iznenađena vašim prijateljima ili rođacima.

Recept je jednostavan, ne pravi se dugo, a čokolada veoma ukusna, pogotovo kada napravimo čokoladni ganaž.

Ono što ovaj recept čini interesantnim je činjenica da vam definitivno za pripremu treba dobra namera, raspoloženje i malo vremena.

Sada u potragu za belim ekspandiranim pirinčem i spremni ste za vaš novi omiljeni čokoladni recept

Šta nam je sve potrebno:

  • 350g crne čokolade (dugmići )
  • 100g ekspandirani pirinač
  • 50g šećera
  • 20g putera
  • 150ml slatke pavlake
Čokolada sa rižom (recept) 2
Foto: Vesna Laćarak

Način pripreme:

  • U šerpu staviti slatku pavlaku , čokoladu, šećer, puter. Topiti na pari.
  • Kada se čokolada otopi, skloniti sa vatre i dodati rižine pahuljice. Dobro promešati.
  • Uzeti pogodnu posudu ili tacnu na koju se prethodno stavi papir za pečenje, razliti čokoladnu smesu i nožem poravnati površinu.
  • Čokoladu ostaviti nekoliko sati u frižideru ili preko noći kako bi se stvrdnula.
  • Seći na kockice i poslužiti.

Napomena: čokoladnu rižu možemo zaliti i belom čokoladom, staviti rižine pahuljice u boji, praviti kombinacije. Prigodan poklon, pripremiti šareni kanap ili u boji, pa vezati nekoliko kockica zaviti u celofan i darivati kao poseban poklon. Ako ne želite ganaž, ima drugih recepata sa vodom ili mlekom ili palminim uljem.

 

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari