Dalgona kafa (recept) 1Foto: V. Laćarak/Danas

Dalgona kafa je napitak koji se dobija mućenjem (mikserom) podjednakih delova nes kafe, šećera i tople vode sve dok kafa ne postane kremasta i dobije svetlu, žućkastu boju.

Potom se krema dodaje u hladno mleko ili na dno stave kockice leda, mleko, pa krem koji smo umutili.

Za ukrašavanje ove kafe možemo koristiti prah nes kafe, kakao, ili komadiće keksa.

Bitno je da odnos kafe, šećera i vode bude identičan.

Dalgona kafa ima svoj viralni život i veoma je popularna na društvenim mrežama, pa hajde da je isprobamo.

Šta nam je sve potrebno:

Dalgona kafa (recept) 2
Foto: V. Laćarak/Danas
  • 2 kašičice nes kafe
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice vruć vode

I još:

  • hladno mleko
  • led
  • za ukrašaanje mrvice keksa, čokolade ili nes kafe

Način pripreme:

Pomešati sastojke (nes kafa, šećer, voda), mutiti nikserom sve dok se ne dobije krem svetlo žućkaste boje.

U prigodnu staklenu čašu na dno staviti kocke leda, potom mleko i na vrh čaše krem.

Ukrasiti pre služenja.

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari