Koža krompira nije ništa manje hranljiva od mesnate unutrašnjosti i odličan je izvor vlakana.
Krompir jednostavno operite i izribajte pre nego što ga ogulite, a zatim koru pokapajte sa malo ulja, začinite omiljenim začinima i solju.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta i dobićete odličnu hrskavu užinu koja neodoljivo podseća na čips iz prodavnice, ali se ne peče u gomili palminog ulja.
Koru treba brzo iskoristiti, ali ovaj jednostavan recept možete pripremiti dok ste zauzeti pripremom drugih stvari, piše IndexHR.
Sastojci
2veća krumpira
maslinovo ulje
so
začini po izboru
Priprema
Ogulite krompir
Krompir dobro operite i očistite pre nego što ga ogulite, a zatim ga ogulite gulicom za krompir. Kora može biti predebela ako koristite nož.
Kožice krompira ne mogu dugo da stoje, pa ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Začinite ga
Kore poprskati uljem i posuti odabranim začinima. Mešajte sve rukama dok se kore ravnomerno ne premaze uljem i začinima.
Peći u rerni na 200°C
Uverite se da su kore u jednom sloju i zatim ih stavite u zagrejanu rernu na 200°C dok ne porumene i postanu hrskave, oko 8-10 minuta.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.