Recept nedelje: Karamel griz 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Griz je poznata i vrlo popularna poslastica. Osnovu čine pšenični griz i mleko. A što se tiče ostalih začina, imate jako puno mogućnosti.

Sve u svemu, malo drugačiji griz u odnosu na onaj na koji ste navikli.

Karamel griz, sastojci:

  • 8 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 7 ravnih kašika griza
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g suvog grožđa
  • rum po potrebi
Recept nedelje: Karamel griz 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Karamel griz, priprema:

Prvo operite i očistite suvo grožđe.

Sipajte rum (nekoliko kašika) i ostavite da odstoji.Na nižoj temperaturi karamelizujte šećer.

Kada dobije lpu zlatno-braon boju pažljivo sipajte mleko i sačekajte da mleko provri.

Sipajte griz u tankom mlazu uz neprekidno mešanje.

Dodajte suvo grožđe i vanilin šećer.

Kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje dok se griz zgusne.

Griz sipajte u činijice i poslužite topao ili hladan.

Napomene:

Ukoliko nemate rum, možete upotrebiti aromu ruma, ali na ovu količinu stavite pola kašičice.

Po ukusu možete dodati još šećera ili ga smanjiti.

Dekoracija po želji, a u mom slučaju flips u ruby čokoladi i mrvljeni keks.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari