Leba i masti – narodna hrana na kojoj su odrasle mnoge generacije

Ostavite komentar


  1. Postoji i sirotinjska varijanta „na slatko“, za užinu. Dakle, namaže se parče hleba mašću, ne posoli se i ne pospe alevom paprikom, već slojem šećera. ne predebelim. Iza tog je, skoro obaveza, isterati dete iznova na ulicu, da se igra sa vršnjacima.

  2. Samo što ova nova „kupovna“ mast više liči na masnu vodu, nego na mast. Nekada se govorilo da se mast „nagrebe“ iz kante, a sada se cedi.

  3. Pamtim ukus toplog hlebnog okrajka,premazanog mašću i alevom paprikom.Tako sam to volela da pojedem a sada samo mogu da se sećam.

  4. Pre neki dan vecerao. Malo Aleve, mrvica soli ili zacina I sitan beli luk.

  5. I svi smo bili zdraviji i mrsaviji. Nismo jeli ove grickalice iz radnje.

Ostavite komentar


Recepti

lazanja

Lazanja – recept za bogato, zasitno i izdašno italijansko jelo koji uspe svaki put

Lazanja je jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje koje se rado priprema i jede širom sveta! Slojevi tankih kora za lazanju u kombinaciji sa bogatim filom od mlevenog mesa i pelata, obilno preliveni bešamel sosom i posuti sirom predstavljaju pravi raj za nepca kome je jako teško odoleti. Ovo izdašno i zasitno jelo naročito godi kada nam se jede nešto toplo, fino i utešno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.