Ukoliko ste ranije propustili hleb pripremljen bez klasičnog brašna, evo prilike da se sada upoznate sa njim.
Hleb bez brašna ili low carb hleb nije klasičan hleb.
Ovaj hleb je pripremljen sa brašnom od semenki.
U ovom slučaju, u pitanju je brašno od golice.
Uz neku salatu, ovaj hleb može biti kompletan obrok.
Low carb hleb, sastojci:
- 2 veća jajeta
- 200 g krem sira
- 80 g brašna od semenki bundeve
- 1 kašika semenki lana
- 1 kašika čija semenki
- 1/2 ravne kašičice praška za pecivo
Začini po želji: biber, mrvljena paprika, ruzmarin…
Priprema:
Umutite jaja, potom dodajte ostale sastojke i sve lepo sjedinite.
Modlu za hleb obložite papirom za pečenje i sipajte smesu.
Poravnajte, a po želji pospite nekim semenkama.
Rrenu uključite na 175 stepeni.
Kada se zagreje, stavite hleb i pecite 40 minuta.
Napomene:
Umesto brašna od semenki bundeve, možete koristiti neko drugo low carb brašno po izboru.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.