Medene jelkice - recept za vašu prazničnu trpezu 1Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Miris cimeta, vanile, čokolade, meda i pomorandže asocira na zimu i praznike. Medene jelkice će upotpuniti vašu prazničnu trpezu.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 kašika meda
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 120 g brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 prstohvata sode bikarbone
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica rendane kore pomorandže
Medene jelkice - recept za vašu prazničnu trpezu 2
Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Dekoracija:

  • 70 g crne čokolade
  • 1 kašika ulja
  • slani štapići, šarene perlice po izboru
Medene jelkice - recept za vašu prazničnu trpezu 3
Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer.

Umešajte med, vanilin šećer, ulje i mleko.

Sjedinite brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i prosejte.

Dodajte u prethodnu umućenu smesu.

Začinite cimetom i korom pomorandže.

Pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm obložite papirom za pečenjei sipajte smesu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 minuta.

Ohlađen biskvit isecite na 12 trouglova.

Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja, prohladite i sipajte u dresir kesicu.

Isecite vrh i dekorišite jelkice.

Zabodite po pola štapića sa donje strane.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari