Miris cimeta, vanile, čokolade, meda i pomorandže asocira na zimu i praznike. Medene jelkice će upotpuniti vašu prazničnu trpezu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kašika meda
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 ml mleka
- 50 ml ulja
- 120 g brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 prstohvata sode bikarbone
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašičica rendane kore pomorandže
Dekoracija:
- 70 g crne čokolade
- 1 kašika ulja
- slani štapići, šarene perlice po izboru
Priprema:
Penasto umutite jaja i šećer.
Umešajte med, vanilin šećer, ulje i mleko.
Sjedinite brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i prosejte.
Dodajte u prethodnu umućenu smesu.
Začinite cimetom i korom pomorandže.
Pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm obložite papirom za pečenjei sipajte smesu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 minuta.
Ohlađen biskvit isecite na 12 trouglova.
Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja, prohladite i sipajte u dresir kesicu.
Isecite vrh i dekorišite jelkice.
Zabodite po pola štapića sa donje strane.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.