Ovih dana dok ste u kući, možda biste mogli da napraviet super zabavnu užinu. Evo ideje.
POTREBNO JE:
ZA TESTO:
- 200 ml mleka,
- 100 ml vode,
- 60 g putera,
- 500 g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 2 kašike šećera,
- 2 kašičice soli,
- 2 jaja,
- 20 g susama.
ZA PUNJENJE:
- 200 g šunke,
- 100 g tost kačkavalja u listićima,
- 250 g krem sira,
- nekoliko listova zelene salate.
PRIPREMA:
U šerpicu zagrejte mleko, vodu i puter, tek toliko da se puter otopi.
Pomešajte 100 g brašna, kvasac, šećer i so, jedno jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom. Postepeno dodajte preostalo brašno tako da dobijete meko, glatko testo.
Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Od testa pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim jajetom, posolite i pospite prethodno isprženim susamom i semenkama suncokreta. Ostavite da odstoji još 30 minuta u plehu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Kada su zemičke pečene svaku presečite na pola, premažite krem sirom, stavite šunku, parče kačkavalja i po list zelene salate. Po želji možete staviti i malo
kečapa ili kolutove čeri paradajza.zarolajte, zamotajte u foliju i do služenja držite u frižideru.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.