Dovoljno je hladno za rebarca, imamo savršen recept.
POTREBNO JE:
- 1,5 kg svinjskih rebara
- 600 g luka
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- mešavina začina mediteranskog bilja
- 1 kg karfiola
- 3-4 veće šargarepe
- 3-4 krompira
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 4-5 kašika ulja
PRIPREMA
Luk očistite i sitno iseckajte.
U tepsiju u kojoj će se povrće i meso peći dodajte ulje.
Rebra podelite na komade od po dve kosti, pa ih posolite i pobiberite i kratko propržite s obe strane.
Na ulju u kojem ste pržili rebarca propržite luk, dodajte ljutu papriku i mediteransku mešavinu začina.
Smesu koju ste dobili prženjem dobro utrljajte u meso.
Karfiol podelite na cvetove i operite.
Očistite i krompir, operite šargarepu i paprika i naseckajte ih na kolutove, pa sve zajedno stavite u tepsiju.
Rasporedite rebarca i povrće i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.