Najbolji ručak za hladne dane: Zapečena rebarca sa povrćem 1Rebra, foto: Shutterstock

Dovoljno je hladno za rebarca, imamo savršen recept.

POTREBNO JE:

  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • 600 g luka
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • mešavina začina mediteranskog bilja
  • 1 kg karfiola
  • 3-4 veće šargarepe
  • 3-4 krompira
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 4-5 kašika ulja

PRIPREMA

Luk očistite i sitno iseckajte.

U tepsiju u kojoj će se povrće i meso peći dodajte ulje.

Rebra podelite na komade od po dve kosti, pa ih posolite i pobiberite i kratko propržite s obe strane.

Na ulju u kojem ste pržili rebarca propržite luk, dodajte ljutu papriku i mediteransku mešavinu začina.

Smesu koju ste dobili prženjem dobro utrljajte u meso.

Karfiol podelite na cvetove i operite.

Očistite i krompir, operite šargarepu i paprika i naseckajte ih na kolutove, pa sve zajedno stavite u tepsiju.

Rasporedite rebarca i povrće i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari