Ova salata se lako pravi, a može da bude odličan izbor za ručak tokom posta.
Salata od tunjevine i pasulja dobar je izbor za sve koji poste. Veoma se lako pravi, možete da je ponesete na posao, a kada pričamo o hranljivim vrednostima, reč je o pravoj energetskoj bombi.
Sastojci
- 3 konzerve od po 170 g tunjevine,
- 400 g crvenog pasulja,
- 200 grama kukuruza,
- 1 limun,
- maslinovo ulje,
- so,
- crni biber,
- peršun,
- 1 ½ glavica crvenog luka.
Priprema
Skuvajte pasulj, pri kraju kuvanja dodajte soli. Ocedite i ohladite pasulj. Skuvajte kukuruz. Crveni luk sitno iseckajte. U dublju posudu stavite oceđeni pasulj, dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i začine po ukusu. Sve dobro promešajte, servirajte i dekorišite crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.