Ako postite ili ste vegan, a baš vam se prijeo burek sa sirom, imamo odličan recept za vas. Kombinacija tofua i sojinog jogurta u hrskavim koricama savršen je doručak, pun proteina.
Potrebno:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500g sojinog jogurta
- 200g tofua
- ulje
- so
- jabukovo sirće
Priprema
Sipajte jogurt u činiju i izmrvite tofu rukama. Posolite po želji, preporuka je jedna kašičica soli, i opciono dodajte jednu kašiku javukovog sirćeta koje će pomoći jogurtu da se usiri bolje tokom pečenja. Pripremite smesu pola voda pola ulje u jednu čašu, kojom ćete premazivati kore.
Smesu je najbolje mešati mutilicom za nes, ili strpljivo viljuškom, dok se ulje i voda ne pomešaju koliko je to moguće.
Premažite pleh uljem, pa zatim stavite prvi list kore u pleh. Tu koru premažite mešavinom ulja i vode, zatim stavite drugi list kore preko toga. Na taj list namažite smesu jogurta i tofua. Sledeći list zgužvajte tako da stane u pleh, pa preko njega namažite smesu ulja i vode. Zatim zgužvajte jos jedan list i premažite smesom jogurta i tofua.
Ponavljajte dok se ne potroše svi listovi i smesa od jogurta i tofua. Poslednjim listom umotajte burek, pa ga premažite uljem. Pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni, odnosno dok ne porumeni.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.