Pravi, starinski svadbarski kupus „glavni“ je u svakoj šumadijskoj kući koja drži do sebe

Ukusi moga kraja

Ostavite komentar


  1. Divno opisano, voda mi krenu na usta. Prijatno svakome ko ovih dana uživa u svadbarskom kupusu.

  2. Obožavam ga! Lepši od bilo kog jela od kiselog kupusa! Svima preporučujem! Iz Šumadije je najjjjjjj!!!!!

  3. Tko jos kiseli kupus, a da prethodno ne odstrani kocen tj. deo korena kupusa…??
    Drugo, lonac od pecene gline ( kakva crna zemlja), se malterise mascu…Kakvo crno otapanje…
    No , ceo zivot se uci…pa se brze pise…!!

  4. Dok On sapuce treba lagano razgovarati sa prijateljima , piti dobru rakiju i meziti…I najvaznije ne prejesti se…Ja to uvek samo kazem ali dzaba…

  5. Nije ovo samo šumadijsko jelo. Kupus se ovako sprema od davnina i u mom kraju, na istoku Srbije, a nismo ni Srbi ni Šumadinci.

Ostavite komentar


Recepti

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.