Ovaj recept za puding pomalo je neobičan, jer za njegovu pripremu potreban vam je hleb, a obično se služi se sa sladoledom od vanile.
Sastojci: 5 kriški jednodnevnog hleba, 75 g putera, 100 g suvog voća (suvo grožđe, jabuke, šljive, kruške…), 50 g ruma, 220 ml slatke pavlake, 220 ml mleka, 50 g. g šećera, 1 mahuna vanile, 3 jaja, 2 žumanca i 25 g smeđeg šećera.
Potopite suvo grožđe u vodu sa rumom. Uklonite koru sa hleba (ako je kora tanka, možete da je ostavite), premažite je puterom i stavite na dno namazanog pleha. Pospite prethodno natopljenim suvim voćem, a zatim ponovo prerijte hlebom, piše rtv.slo.si.
U šerpi prokuvajte mleko i pavlaku sa vanilijom. Izmiksajte jaja i žumanca zajedno sa šećerom dok ne postanu penasto i prelijte kipućom pavlakom i mlekom. Dobro promešati i preliti preko hleba.
Odozgo pospite smeđim šećerom, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni. Pecite oko 45 minuta. Pred kraj otkriti pleh i pospite smeđim šećerom i peći dok se šećer karamelizira.
Može se poslužiti i toplo, ali je još bolje sutradan. Poslužite sa sladoledom od vanile, gelom od mandarina.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.