Obožavam trenutke kada nemam pojma šta ću da spremam kad utrčim u kuhinju. Otvorim širom frižider i policu gde stoje začini i brašna, i krenem da vežbam kombinatoriku.
Tako je bilo i danas. Trudim se već neko vreme da napravim neki kasvetni #keto hleb, i danas sam konačno uspela.
Prvi put sam koristila pirinčano brašno, koje sadrži baš nizak procenat šećera.
To me je baš iznenadilo, i baš se radujem što će borba sa lanenim brašnom najzad da prestane.
Napravila sam ovaj
4321 Hleb
Ima formu hleba, može za sendvič, a zdrav je skroz.
Sastojci:
- 4 kašike pirinčanog brašna
- 3 kašike lanenog brašna
- 2 kašike mlevenog lana
- 1 kašika lanenog semena
- 4 kašike maslinovog ulja
- 3 kašičice sirovog susama
- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- oko 100g sitnog sira (ja stavila onaj jeftin, za pite)
- vode po potrebi, oko 2dl
Priprema:
Umešajte suve sastojke, zatim dodajte sve ostale i promešajte. Dodajte onoliko vode koliko je potrebno da napravite smesu gustine za proju. Izlijte u tepsiju obloženu pek-papirom i ubacite u hladnh rernu, koju zatim uključite na 220°. Pecite oko pola sata. Pečeno je kada uhvati lepu koricu i kada čačkalica, pošto ga bocnete, ostane čista.
Prijatno!
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.