Recept: 4321 Hleb 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Obožavam trenutke kada nemam pojma šta ću da spremam kad  utrčim u kuhinju. Otvorim širom frižider i policu gde stoje začini i brašna, i krenem da vežbam kombinatoriku.

Tako je bilo i danas. Trudim se već neko vreme da napravim neki kasvetni #keto hleb, i danas sam konačno uspela.

Prvi put sam koristila pirinčano brašno, koje sadrži baš nizak procenat šećera.

To me je baš iznenadilo, i baš se radujem što će borba sa lanenim brašnom najzad da prestane.

Recept: 4321 Hleb 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Napravila sam ovaj

4321 Hleb

Ima formu hleba, može za sendvič, a zdrav je skroz.

Sastojci:

  • 4 kašike pirinčanog brašna
  • 3 kašike lanenog brašna
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 1 kašika lanenog semena
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašičice sirovog susama
  • 2 jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • oko 100g sitnog sira (ja stavila onaj jeftin, za pite)
  • vode po potrebi, oko 2dl

Priprema:

Umešajte suve sastojke, zatim dodajte sve ostale i promešajte. Dodajte onoliko vode koliko je potrebno da napravite smesu gustine za proju. Izlijte u tepsiju obloženu pek-papirom i ubacite u hladnh rernu, koju zatim uključite na 220°. Pecite oko pola sata. Pečeno je kada uhvati lepu koricu i kada čačkalica, pošto ga bocnete, ostane čista.

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari