Recept: Burger od pasulja sa kus kusom 1Foto: Miloš Tadić

Ovog petka za Vas sam pripremio burger od crvenog pasulja a kao prilog fenomenalni kus kus.

Ovo je recept kada jako žurite a ipak želite nešto zdravo da spremite za Vas i Vašu porodicu.

Sastojci:

Recept: Burger od pasulja sa kus kusom 2
Foto: Miloš Tadić
  • 260 g crvenog pasulja iz limenke
  • 1/2 crnog luka
  • 4 kašike kečapa
  • 90g ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica mlevene dimljene slatke paprike
  • 1 kašičica origana
  • 3 kašike brašna od leblebije
  • beli luk u prahu
  • biber
  • so

Priprema:

U multipraktik stavite pasulj, luk, kečap i žačine. Sve dobro sjedinite a zatim dodajte ovsene pahuljice.

Opet sve dobro sjedinite a zatim dodajte brašno od leblebija.

Još jednom sve ispulsirajte dok ne dobijete glatku smesu. Pripremite pek papir i zagrejte rernu.

Nauljite ruke i uzmite smese koliko želite.

Formirajte loptu a zatim u ruci razvijte željeni oblik.

Recept: Burger od pasulja sa kus kusom 3
Foto: Miloš Tadić

Ja sam pravio burgere a oni su nešto deblji od pljeskavica.

Naše burgere ćemo peći u rerni na 200 stepeni 20-30 min u zavisnosti da li volite rumenije ili ne.

Servirajte ih u tanjir i prelijte Vašim omiljenim sosom. Kao prilog možete koristiti krompir u svim varijantama ili neke žitarice.

Ja sam pripremio kus kus jer se najbrže priprema.

Kus kus pripremite prateći uputstvo sa kutije.

U suštini stavite određenu količinu kus kusa u duboki tanjir i prelijete kipućom vodom da ogrezne.

Sačekajte 10 min i kus kus je spreman.

Začinite po ukusu i uživajte u Vašem brzinskom ručku.

Video pripreme ovog recepta možete pronaći na sledećem linku:

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari