Džejmijeva brza torta od čokolade i klementina 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Britanac Džejmi Oliver nadaleko je poznat po jednostavnim i praktičnim receptima, a u tu kategoriju spada i ova moćna torta od crne čokolade sa sirupom od klementina. Reč je o idealnom zimskom receptu koji će se svima svideti zbog bezvremenog spoja ukusa!

Sastojci:

  • 350 g crne čokolade sa 70% kakaa
  • 250 g maslaca
  • 5 velikih jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 ml svežeg soka od klementina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 120 stepeni. Maslacem premažite kalup za torte prečnika 25 cm.

2. Čokoladu otopite na pari sa 225 g maslaca i prstohvatom soli. Pričekajte da se malo prohladi.

3. Jaja umitite sa šećerom sve dok smesa ne postane svetla i vazdušasta.

4. U smesu prespite čokoladu i lagano mutite.

5. Izlijte je u kalup, a njega stavite u veću posudu i sipajte vruću vodu do polovine kalupa.

6. Pecite u zagrejanoj rerni 35 – 40 minuta.

7. U tiganj sipajte sok klementine i pustite da se krčka 20-ak minuta. Kada poprimi gustinu sirupa, prelijte u posudu i sačekajte da se ohladi.

8. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i odložite da se prohladi.

9. Poslužite uz sirup od klementine.

Izvor: gastro24sata.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari