Pravi prolećni i osvežavajući namaz koji nestaje u jednom danu zasigurno. Prelep spoj slanog i slatkog sa ukusom luka bez ljutine i neprijatnog zadaha.
Sastojci:
- 150g sremuša
- 20g susama
- 20g suncokreta
- 15g badema
- 15g oraha
- 4 urme
- 1/2 limuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- biber
- so
Priprema:
U multipraktik stavite susam, suncokret, bademe, orahe i urme.
Sameljite par puta dok se dobro ne usitne sastojci.
Nakon toga dodajte sremuš, maslinovo ulje, limunov sok, so i biber.
Na najjačoj brzini meljite do željene konzistencije. Po želji možete dodati nekih sastojaka koji su vam potrebni za vaš ukus.
Istostirajte vaš omiljeni hleb i namažite ovo božanstvo. Od gore možete poređati čeri paradajz ili grilovane bukovače.
Link za video:
https://www.instagram.com/reel/CcLkrvVgEbU/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.
Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.
Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.
Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.
Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.