Recept nedelje: Baba ganuš – namaz od patlidžana (baba ganoush)

Patlidžan, beli luk, susam

Ostavite komentar


  1. I kod humusa i kod baba ganusa (ili mutabala, mada neki tvrde da postoji razlika izmedju ova dva namaza, ja licno je nisam uocila) je najvaznije da nijedan sastojak ne prevlada. U principu iako izgleda da ih je lako napraviti postizanje ravnoteze u ukusima je najteze. Meni je bilo potrebno da vise puta napravim i humus i baba ganus koji podseca na one koje sam jela na Bliskom istoku. Takodje je potrebno da se ima dobar i jak blender jer namaz treba da bude potpuno gladak.

Ostavite komentar


Recepti

pijani šaran

Pijani šaran: Nekrunisani kralj posne slavske trpeze

Pijani šaran je bez ikakve dileme kralj svake posne slavske trpeze! Ukusno riblje meso, aromatizovano limunom, začinskim biljem i obaveznim belim vinom stvara pravu harmoniju ukusa i predstavlja istinski delikates kome je teško odoleti. Bilo da ga pečete sa pirinčem, krompirom ili drugim povrćem po želji, ovo jelo garantuje slast i istinski gurmanski užitak!

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.